In PlopsaMC zijn er verschillende rangen die aangeven welke functies en/of taken een persoon heeft.
Aan de naam voor de spelersnaam in de chat staat de rang. Hieronder staat een overzicht van alle rangen die in de server voorkomen.

Owner oftewel Directeur is een persoon die alles beslist omtrent alles wat er gebeurt in de server en achter de schermen van PlopsaMC.
Owner werkt ook samen met de Managers

Manager is een soort directeur omtrent een afdeling en wordt ook samen gecoördineerd door de Owner. Managers hebben ook ervaring in hun domein. Elke manager heeft zijn eigen afdeling bv: Manager events. Deze managers beheer alles omtrent Show, Events, Meet & Greets in PlopsaMC

Crewleden zijn de mensen die helpen met het bouwen, onderhouden, verbouwen en leuk houden van de server.
Zij zullen proberen je altijd zo goed en snel mogelijk te helpen. Het is momenteel niet mogelijk om crewlid te worden tenzij er een vacature open staat.

Deze mensen hebben de mogelijkheid om attracties te besturen, te vliegen, leuke previews krijgen, en nog veel meer in PlopsaMC voor altijd! Rang VIP+ kan je natuurlijk kopen in onze webshop

Deze mensen hebben de mogelijkheid om attracties te besturen, te vliegen, leuke previews te krijgen in PlopsaMC. Rang VIP kan je natuurlijk kopen in onze webshop

Mensen met de rank YouTube hebben goedkeuring gekregen voor een bepaalde tijd (1 a 2 weken) om deze rank te hebben.
Ze maken bv: Video’s, Trailers, Livestreams. Ook kunnen ze vliegen.

                     Deze rank is aan te vragen via een media aanvraagformulier. (klik hier)

Mensen die iets speciaals voor ons hebben gedaan kunnen deze rang krijgen. Het kan ook bijvoorbeeld zijn dat goede kennissen of belangrijke mensen deze rang krijgen                                      (Deze rang is niet aanvraaggebaar). 

Elke speler die voor het eerst PlopsaMC server joint is automatisch de rang ‘bezoeker’. Je kunt dan door het park rondlopen, attracties, shows en events bezoeken.